Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kradl ženám kabelky

KROMĚŘÍŽSKO: Skončil ve vazbě. 

Kroměřížští kriminalisté v pátek obvinili devětatřicetiletého muže ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Těchto činů se měl dopustit v období od 24. března až do zadržení, ke kterému došlo o týden později.
Vše začalo v Chropyni, kde u tamní prodejny s potravinami odcizil ze stojanu jízdní kolo i s nákupními taškami, které byly zavěšeny na řídítkách. Bicykl v následujících dnech obviněný muž využíval k páchání další trestné činnosti. O několik dní později totiž měl na tomto kole jezdit ulicemi Kroměříže a za jízdy se pokoušel krást vybraným ženám kabelky či batohy. V rámci obvinění policisté zadokumentovali dvě takovéto krádeže a dva neúspěšné pokusy. Kabelky se chodkyním snažil vytrhnout přímo z ruky, batohy pak bral z nosičů umístěných za sedly bicyklů. V jednom případě využil nepozornosti okradené ženy, která ukládala své kolo do stojanu u lékařského domu. Právě v tu chvíli jí z košíku odcizil kabelku, ve které se podobně jako v již zmíněných případech nacházely například osobní doklady, platební karty, finanční hotovost či mobilní telefony.
Nedlouho po poslední krádeži kroměřížští policisté ve spolupráci s městskými strážníky podezřelého muže zadrželi v lesíku na okraji Kroměříže.
K uvedeným činům se devětatřicetiletý muž kriminalistům doznal a v souvislosti s jeho výpovědí jsou prověřovány i některé dosud neobjasněné skutky. Vzhledem k tomu, že jednu z kabelek odhodil do rákosí Hrubého rybníku, byli ke spolupráci přizváni i policejní potápěči, kteří ji nalezli a vytáhli na břeh.
Komisař kroměřížského oddělení obecné kriminality podal o víkendu státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí muže do vazby. A v té muž obviněný z několika protiprávních skutků v neděli opravdu skončil.
Vzhledem k tomu, že krádeže páchal v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí mu v případě odsouzení až osmiletý trest odnětí svobody.

Kroměříž.JPGKroměříž.JPG

 

6.dubna 2020, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem