Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v sedmi domácnostech

MOST - Doma přitom byli obyvatelé; Zloděj do bytu přišel odpoledne, majitel byl doma. 

Mostečtí kriminalisté odhalili totožnost neznámého pachatele, který se v Mostě vloupával do bytů a rodinných domů. Ve všech případech byli doma poškození. Vyšetřovatel na základě výsledků šetření obvinil z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 42letého muže z Mostu a stíhá ho na svobodě. Muž měl začátkem června vniknout otevřeným oknem do bytu a odcizil mobilní telefon z pokoje, kde spala žena. V obci u Mostu měl ve stejné době dopoledne vlézt otevřeným oknem do domku, kde odcizil z kabelky osobní doklady a platební kartu, se kterou ve dvou případech platil. Majitelka byla uvnitř na jiném místě a krádež zjistila, když hledala peníze. V květnu nad ránem muž vnikl otevřeným oknem do přízemního bytu. Tam ho přistihla poškozená zrovna v době, kdy seskočil z parapetu do pokoje. Žena zakřičela a muž utekl stejnou cestou. V jiném domě se rodina dívala na televizi, když je poctil nezvanou návštěvou a v kuchyni z kalhot odcizil pouzdro s osobními doklady. V dubnu měl muž vniknout do tří domácností. Ve starší zástavbě v Mostě vnikl do přízemního bytu v rodinném domě po překonání okna a odcizil mobilní telefony. I tam byla rodina doma. V ulici Žatecká měl vylézt na balkon v prvním patře a z pokoje odcizit šperky, peněženku a platební kartu. Rodina v tu dobu spala.  Z jiného domu si odnesl samovar, i tam byli obyvatelé přítomni. Policie z odcizených věcí nic nezajistila. Obviněný je prodal a peníze utratil. Celková škoda, kterou Mostečan zanechal, činí 31 tisíc korun. Kradl už v minulosti a byl ve vězení. Nyní mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Řídil pod vlivem drogy a přes zákaz
Mostečtí policisté kontrolovali včera po půlnoci na silnici I/13 řidiče osobního vozidla tovární značky Škoda. Hlídka u motoristy provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Následný test na drogy vyšel pozitivně na amfetamin. Šetřením na místě  bylo zjištěno, že 21letý muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Police mu sdělila podezření ze spáchání přečinu maření úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Lapku občané přistihli v kočárkárně, utekl
Na nevítaného návštěvníka narazili občané jednoho litvínovského domu. Ten včera v dopoledních hodinách vnikl do domu, poté se dostal do suterénu, kde vnikl za použití násilí do několika sklepních kójí. Z těch ale nic odcizit nestačil. V suterénu ho překvapili nájemníci domu zrovna v době, když byl v kočárkárně, kam se vloupal. Na nic nečekal, otevřel dveře a z domu utekl.  Případ porušování domovní svobody a krádeže vloupáním vyšetřují litvínovští policisté.

Zloděj do bytu vlezl za bílého dne
Že jsou zloději čím dál drzejší, se přesvědčili policisté, kteří přijali oznámení litvínovského občana. Tomu neznámý pachatel vnikl do bytu v odpolední době, když byl doma. Poškozený záhy zpozoroval podezřelý stín ve vedlejší místnosti. Následnou prohlídkou bytu zjistil, že má v pokoji zcela otevřené okno, kterým zřejmě lapka do bytu vnikl a poté jím utekl. Případem se nyní zabývají litvínovští policisté.

nprap. Ludmila Světláková
Most 29. června 2018

vytisknout  e-mailem