Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl v restauracích a vloupal se i do bytu

TEPLICKO - Recidivistu zajímal alkohol, z bytu odcizil elektroniku a oblečení; Recidivista ukradl kola... 

Kradl v restauracích a vloupal se i do bytu

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 40letému muži, který je podezřelý ze spáchání nejméně čtyř krádeží. V minulosti jedenáctkrát odsouzený recidivista koncem srpna v Bílině využil v restauraci nestřeženého okamžiku a z prostoru za barem odcizil tři lahve alkoholu. O několik dnů později kradl ve stejném podniku, v tomto případě odcizil tři lahve whisky a dvě vína.

     Je také podezřelý, že o pár hodin později v jiné bílinské restauraci ukradl odložený batoh s mobilem, čímž způsobil majiteli škodu přes tři tisíce korun. Koncem září pak vylezl na balkon přízemního bytu a po rozbití skla dveří vnikl dovnitř. V bytě setrval až do následujícího rána a odcizil domácí kino a cestovní kufr s oblečením a kosmetikou, další oblečení a jiné věci si připravil do pytle, který nakonec nechal uvnitř.

     Všemi krádežemi způsobil celkovou škodu přes patnáct tisíc korun, muž je trestně stíhán pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

Recidivista ukradl kola

     Ani sedmnáct předchozích odsouzení nezabránila 48letému recidivistovi ve spáchání dalšího protiprávního činu. Muž v polovině září vnikl do společných prostor domu v Novosedlicích a následně se vloupal do kočárkárny, odkud odcizil dvě jízdní kola v celkové hodnotě 43 tisíc korun. Policisté během několika málo dnů ustanovili totožnost podezřelého a recidivistu zadrželi, následně ho vyšetřovatel obvinil z přečinu krádeže a zároveň byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval.

Okradl bývalou přítelkyni

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat sedmatřicetiletý recidivista, který v Krupce okradl bývalou přítelkyni. Během návštěvy jí z bytu odcizil mobilní telefon, i přes nízkou škodu byl případ kvalifikován jako přečin krádeže, protože podezřelý v minulosti 14krát odsouzený recidivista byl v posledních třech letech odsouzen za trestnou činnost obdobného charakteru, v krajním případě mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo v době od 18:00 do 20:55 hodin dne 21. října 2021 na silnici III. třídy č. 2571 v katastru obce Hrobčice u Mrzlického potoka. Nezjištěný řidič osobního vozidla Škoda Felicia modré barvy, který jel ve směru od obce Mrzlice do Razic, asi 100 metrů od Mrzlic pravou přední částí vozidla narazil do betonového mostku, auto ponechal na místě a z místa odešel, aniž splnil zákonem  danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Policisté žádají řidiče, kteří v době nehody, nebo bezprostředně před ní místem projížděli a mohli by poskytnout jakékoliv poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, případně mají k dispozici kamerové záznamy, aby kontaktovali policisty z dopravního inspektorátu Teplice, ul. Husitská 5 buď osobně, nebo poznatky sdělili na telefon 974 439 260.

22. října 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem