Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradl v několika případech

CHEBSKO – Muž se dopustil jedenácti skutků, jednou mu pomáhal jeho známý. 

Chebští kriminalisté sdělili obvinění ze spáchání přečinu krádeže a z pokračujícího přečinu poškození cizí věci pětadvacetiletému muži z Chebska. Navíc mu v jednom případě pomáhal osmadvacetiletý muž ze Sokolovska. Tomu sdělili kriminalisté obvinění z přečinu krádeže.

Muž z Chebska má mít na svědomí celkem jedenáct skutků. Měl například vypáčit vstupní dveře do jedné z mariánskolázeňských prodejen, ze které měl odcizit finanční hotovost i zboží. V několika případech se měl pokusit vloupat do dalších prodejen, což se mu však nepodařilo a zde jen poškodil vchodové dveře. Ve třech případech se měl vloupat do osobních vozidel zaparkovaných v Mariánských Lázních a z těch odcizit různé věci v hodnotě téměř 30 tisíc korun. Vloupat se měl pětadvacetiletý muž i do autobusu. Kromě toho měl odcizit z jedné z prodejen v Mariánských Lázních věci v hodnotě více než 6 tisíc korun. Muž se ale neměl dopouštět trestné činnosti jen na území Mariánských Lázní. V Kynšperku nad Ohří měl odcizit mobilní telefon, ve Františkových Lázních se měl zase vloupat do skříňky jednoho z pensionů, odkud měl odcizit notebook.

Jednoho skutku se pak měl dopustit s výše zmíněným osmadvacetiletým mužem ze Sokolovska. Ten měl totiž v prodejně v Mariánských Lázních připravit různé zboží, které měl postupně odnést k únikovým dveřím. Právě tyto dveře měl chtít pětadvacetiletý muž vypáčit, jenže byl při svém jednání vyrušen a z místa utekl. Muž měl svým jednáním  způsobit škodu ve výši přes 150 tisíc korun. Zboží se mužům odcizit nakonec nepovedlo.

Pětadvacetiletý muž měl odcizit věci za více než 50 tisíc korun a poškodit věci za více než 200 tisíc korun. Navíc se obdobného jednání nedopustil poprvé. V posledních třech letech byl za přečin krádeže již potrestán. Nyní mu hrozí vzhledem k výši škody až pětiletý trest odnětí svobody. Druhému muži pak hrozí trest odnětí svobody v délce až dvou let.

Na pětadvacetiletého muže byl státním zástupcem vydán předběžný souhlas se zadržením. Muže se podařilo na základě operativních šetření zadržet policistům z Obvodního oddělení Mariánské Lázně. V současnosti je muž umístěn v policejní cele a v nejbližší době bude státnímu zástupci podán podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

prap. Bc. Michal Žáček
mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
28. 2. 2018

vytisknout  e-mailem