Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kradl naftu z kamionů

Ve zcela nedávné době zadrželi kriminalisté Obvodního ředitelství policie Praha IV čtyřicetiletého muže z Jindřichohradecka, který kradl naftu ze zaparkovaných kamionů. Nyní mu hrozí až dva roky za mřížemi. 

Muže zadrželi kriminalisté v rámci jedné z nočních akcí, ve kterých se dlouhodobě zaměřují na odhalování pachatelů nejrůznější trestné činnosti. Po vyhodnocení série případů krádeží pohonných hmot z kamionů, zaparkovaných v blízkosti jedné benzinové čerpací stanice v Praze 10, se zaměřili právě sem. Prostor monitorovali za pomoci termovize a byli úspěšní. Zloděje přistihli přímo při činu, právě v okamžiku, když z nákladního vozidla neoprávněně odčerpal 50 litrů nafty.
 
Skončil na policejní služebně, kde s ním policisté zahájili úkony zkráceného přípravného řízení. V této souvislosti mu prokázali ještě další tři případy krádeží pohonných hmot, kterých se dopustil v srpnu a říjnu letošního roku. Odcizil celkem 1 150 litrů nafty v celkové hodnotě vyšší než 42 tisíc korun. Není ale vyloučeno, že takovýchto případů spáchal daleko více.
 
Za prokázanou trestnou činnost si dotyčný vyslechl podezření z trestného činu krádeže, a může tak za mřížemi pobýt až dva roky. Prozatím je ale vyšetřován na svobodě.
 
Kpt. Bc. Eva Stulíková 30.12.2011

vytisknout  e-mailem