Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl elektroniku i alkohol

TEPLICE - Na zimní stadion se vrátil třikrát; Nalezenou zbraň chtěl prodat... 

Kradl alkohol i elektroniku
     Po několikaměsíčním vyšetřování policisté dopadli zloděje, který v loňském roce opakovaně vykradl restauraci, která se nacházela v prostorách dnes již neexistujícího zimního stadionu v Teplicích. Muž ve věku 31 let kradl celkem třikrát. Koncem září vnikl na ochoz zimního stadionu, odkud se po překonání dveří a mříže vloupal na chodbu a do kanceláří, ze kterých odcizil notebook a další počítačovou techniku. V polovině října se na stadion vrátil, tentokrát se vloupal do skladových prostor restaurace, odkud odcizil elektrické ruční nářadí a několik lahví alkoholu. Do třetice se zloděj vloupal do provozovny koncem října, kdy si odnesl vysokotlaký čistič, elektroniku a desítky lahví značkového „tvrdého“ alkoholu. Celkem si nakradl zboží v hodnotě přes 72 tisíc korun, poškozením zařízení způsobil škodu přes sedm tisíc korun. Lapka byl obviněn z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které ho může soudce poslat až na pět let za mříže.
 
Nalezenou zbraň chtěl prodat
     Před soudem zřejmě skončí 57letý muž, kterému bylo sděleno podezření z přečinu nedovoleného ozbrojování. Muž se dostal do střetu se zákonem, když se na inzertním portálu snažil prodat střelnou zbraň, kterou našel poblíž hradu Kyšperk v Krupce. Podezřelý zde s detektorem pátral po cennostech, které hledači občas pod zemí naleznou. V tomto případě vyhrabal bubínkový revolver, který vyčistil a následně se ho snažil na internetu zpeněžit. Jelikož však není držitelem zbrojního průkazu, přechováváním zbraně se dopustil protiprávního jednání. Zajištěný revolver nyní zkoumají experti, u soudu hrozí náruživému hledači až dvouleté vězení.
 
Vyhrožoval přítelkyni i policistům
     Trest odnětí svobody v délce až tří let hrozí 35letému muži, který včera nad ránem v jedné z teplických heren napadal svou přítelkyni, které vyhrožoval fyzickou likvidací. Podnapilý muž dokonce sám zavolal policii, aby na místo přijela, jinak, že někoho zabije. Když policisté na místo dorazili, začal jim vulgárně nadávat a vyhrožovat smrtí, před hlídkou vyhrožoval smrtí i své přítelkyni. Podnapilý agresor, kterému byla při dechové zkoušce naměřena hodnota 2,01 promile alkoholu, přenocoval v cele a ráno byl obviněn z přečinů nebezpečného vyhrožování a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Pokud bude odsouzen, hrozí mu maximálně tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 10. 2. 2012, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem