Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl bývalý zaměstnanec

LOUNSKO - Hrozí mu až dvouleté vězení; Opilý řádil na parkovišti. 

V druhé půli srpna přijali policisté oznámení o vloupání do restaurace v jedné obci na Lounsku. Neznámý pachatel tam měl přelézt přes oplocení dvoru a poté násilím vniknout do objektu. Z restaurace pak zmizela finanční hotovost ve výši téměř šest tisíc korun a notebook v hodnotě přibližně 10 tisíc korun.

Policisté šetřením zjistili, že krádež by mohl mít na svědomí bývalý zaměstnanec restaurace. Ten se k vloupání při výslechu přiznal. Nyní je proti tomuto 25letému muži z Teplic vedeno zkrácené přípravné řízení, v rámci něhož se bude zodpovídat z trestného činu krádeže. Za jeho spáchání hrozí podle zákona až dvouleté vězení, zákaz činnosti nebo propadnutí věci.

 

Opilý řádil na parkovišti

V noci z neděle na pondělí vyjížděli policisté z hlídkové služby do ulice Pivovarská v Lounech, kde měl nějaký muž poškozovat zaparkovaná vozidla. Na místě pak bezprostředně po činu zadrželi silně podnapilého muže. Podle zjištěných informací měl poškodit celkem tři osobní auta. U vozidla zn. Ford Focus měl odpadkovým košem rozbít čelní sklo, poškodit obě zpětná zrcátka, anténu, utrhnout stěrač a poškrábat lak. Podobným způsobem byl poškozen i další zaparkovaný vůz zn. Škoda Fabia. U vozidla zn. Škoda Octavia měl dotyčný poškodit zrcátko. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na více než 40 tisíc korun.

Podezřelý se podrobil dechové zkoušce, která ukázala hodnotu téměř 2,5 promile alkoholu. Byl umístěn do cely a po vystřízlivění mu policisté sdělili podezření z trestného činu poškození cizí věci.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 22. září 2020

vytisknout  e-mailem