Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kradl a vloupal se do několika objektů

KARLOVARSKÝ KRAJ – Během svého lupu stihl ranní hygienu. 

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého muže ze Sokolova, kterého obvinili ze spáchání zločinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody.

Obviněný muž se od poloviny května tohoto roku dopustil na území Karlovarska a Sokolovska hned osmi skutků. Ve dvou případech se měl dopustit krádeže v obchodním domě, kdy mě odcizit toaletní vodu a nádobí. Nejčastěji se měl však násilně vloupat do různých objektů. Jeho pozornost například přilákaly různé bary, areály, ale také garáž a sportovní centrum.

Jednoho z těchto případů se měl dopustit koncem června v Sokolově. Poté co přelezl vysoké oplocení u rodinného domu, měl vniknout do garáže, která je součástí domu. Po prohledání měl odcizit motorkářské oblečení s přilbou a způsobit tím majiteli škodu za bezmála 20 tisíc korun.

Ve svém protiprávním jednání měl pokračovat i následující den. V brzkých ranních hodinách měl vniknout do jednoho areálu v Sokolově. Zde vešel do šaten personálu a před svým lupem ještě stihnout ranní hygienu. Potom co se vysprchoval měl obviněný muž z chladícího boxu odcizit jízdní horské kolo, několik kusů energetických drinků a ze zaparkovaného automobilu klíče. Poškozené společnosti tím způsobil škodu ve výši kolem 30 tisíc korun.

K poslední krádeží se uchýlil v Chodově, kde měl za pomocí násilí vniknout do místního sportovního centra. Po prohledání vnitřních prostor měl odcizit dvě pokladny s finanční hotovostí, elektroniku a nad čtyři desítky proteinových tyčinek. Tím způsobil škodu ve výši kolem 21 tisíc korun. Svého protiprávního jednání se dopustil i přesto, že byl již v minulosti za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzen.

Svým jednáním způsobil celkovou škodu ve výši kolem 100 tisíc korun.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Ten jej akceptoval a soudce ho poslal do vazební věznice, kam byl následně eskortován policejní hlídkou.

video zde

V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, neboť se takového jednání dopustil mimo jiné v době, kdy byl Usnesením Vlády České republiky vyhlášen nouzový stav pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu COVID - 19 a čin byl tedy spáchán ve stavu jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí.

nprap. Eva Valtová
1. 7. 2020

vytisknout  e-mailem