Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kradl a ještě napadl pracovníka ostrahy

SEMILSKO - Ze tří přečinů se zodpovídá 27letý muž z Turnova. 

V minulém týdnu si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání  pro přečiny krádeže, porušování domovní svobody a výtržnictví 27letý muž z Turnova. Pro místní policisty je to "známá firma". Ačkoliv vyšel po tříletém trestu odnětí svobody z věznice teprve v červenci letošního roku, už má  na kontě  tři nové střety se zákonem.

Kriminalisté ho usvědčili z vloupání do zahradnictví v Turnově, kde 7. srpna způsobil škodu za 10 200 korun. Odtud si odnesl nejen peníze v hotovosti, ale také  sekyru a pět balení kávy.  

Pořádnou pozornost na sebe strhnul 28. srpna v Penny Marketu v Jablonci nad Nisou v Palackého ulici, když se tu snažil pronést přes pokladnu  bez zaplacení balení tabáku v hodnotě 106 korun. Sledoval ho přitom 50letý pracovník ostrahy a potom, co mu oznámil, že zavolá policisty, ho recidivista uhodil pěstí do obličeje takovou razancí, až upadl do krátkého bezvědomí. Kromě toho utrpěl poranění nosu a  ramene, což si vyžádalo vystavení  pracovní neschopnosti. Incident v obchodě ukončila až přivolaná policejní hlídka, se kterou se podezřelý už raději nepral.

Policisté mu prokázali rovněž vloupání na souromý pozemek v Turnově ze dne 5. září, při kterém zde odcizil dvě sekyry výrobní značly Fiskars, jízdní kolo Leader fox, motorovou pilu, kalové čerpadlo a další věci za celkem 13 900 korun.

Za to vše mu nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.  V roce 2014 ho přitom Okresní soud v Semilech poslal na tři roky do věznice za zločin loupeže a přečin krádeže. Je zřejmé, že u něj žádná sebereflexe zatím neproběhla.

11. 10. 2017
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem