Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže vloupáním do vozidel objasněny

KRÁLOVÉHRADECKO - Obviněný skončil ve vazbě 

Z krádeží vloupáním do několika motorových vozidel byl v těchto dnech obviněn 38 letý muž z Hradce Králové. Podle hradeckých policistů má od června do července 2017 na svědomí celkem 4 případy neoprávněného vniknutí do zaparkovaných vozidel, odkud majitelům mizely odložené věci (kabelka, batoh, mobilní telefon, nářadí atd.). K této trestné činnosti docházelo v blízkosti Hradečnice a na dalších místech našeho krajského města nebo také v Opavě. Ve třech případech se měl uvedeného jednání dopustit ve spolupachatelství s 35 letým mužem (viz. níže). Podezřelý 38 letý muž byl rovněž obviněn z vloupání do jednoho baru v Hradci Králové, odkud si měl odnést elektroniku, alkohol a potraviny a způsobit tak škodu vyčíslenou na více jak 35 tisíc korun. Obviněný si současně vyslechl sdělení obvinění z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku . V současné době je stíhán vazebně a hrozí mu až 5 letý pobyt za mřížemi.

Z vloupání do vozidel obvinili policisté současně také 35 letého muže z Opavska, který má mít v Hradci Králové od května do června  2017 na svědomí celkem 5 případů. Majitelům ze zaparkovaných automobilů mizela například autorádia, reproduktory, peněženky, nářadí nebo mobilní telefony. V měsíci květnu měl tento muž dokonce na jednom parkovišti v Hradci Králové propíchnout kuchyňským nožem palivovou nádrž u vozidla zn. Škoda Felicia a vytékající benzín poté „odčerpat“ do připravených kanystrů. Majiteli tak vznikla škoda za téměř 2 tisíce korun. Obviněný si současně vyslechl sdělení obvinění z poškození cizí věci a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku s trestní sazbou až na 2 roky trestu odnětí svobody.

Oba případy vyšetřují policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Hradec Králové ve spolupráci s kolegy z obvodního oddělení 3 Hradec Králové.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 21. 7. 2017 ve 13:40

Odkazy do noveho okna

vloupání do vozidel

vloupání do vozidel 

Detailní náhled

vloupání do vozidel

vloupání do vozidel 

Detailní náhled

vloupání do vozidel

vloupání do vozidel 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem