Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže vinutí objasněny

DĚČÍN - Dnes o krádežích mědi, platebních karet a peněženky plus jedna zpronevěra 

Děčínským kriminalistům se podařilo objasnit případ, kdy neznámí pachatelé na železniční trati Děčín – Jedlová odcizili na několika místech měděné vinutí z transformátorů na přejezdech. Muži zákona zahájili trestní stíhání proti třem výtečníkům, kteří by měli mít tyto akce na svědomí. Za krádež vloupáním, kdy způsobená škoda se vyšplhala do statisíců korun, hrozí partičce až osm let odnětí svobody, a až polovina pak jednomu z nich, který ještě nedosáhl plnoletosti.
 
 
Neodvedla, kolik měla
 
O bezmála třicet tisíc méně odevzdala čtyřiadvacetiletá zaměstnankyně jedné firmy v okolí Rumburku do sáčku na odvod tržeb. To se jí moc nevyplatilo, protože o týden později si od místních policistů vyslechla podezření ze zpronevěry ve zkráceném přípravném řízení a dvouleté vězení, které jí nyní hrozí, za to zcela jistě nestojí.
 
 
Zmizely karty a pak peníze
 
Dvě platební karty i s PIN kódem měla v bytě svých rodičů odcizit čtyřiadvacetiletá žena z Rumburku. Pak s nimi učinila tři výběry, čímž získala necelých osm tisíc korun. Další věc, kterou získala tentokrát od policistů z obvodního oddělení, je podezření z přečinu neoprávněného opatření platebního prostředku a krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Akce s kartami jí tak může přijít až na dvouletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
 
Cizí peněženky nebrat
 
V odkládacím pultu u pokladny v jedné prodejně v Mikulášovicích ležela peněženka s doklady a finanční hotovostí. Všimla si jí šestadvacetiletá žena, která se jí „ujala“ i přes to, že jí nepatřila. Tomu, komu patřila, způsobila škodu za více než šest tisíc korun. Policisté z Velkého Šenova v tom udělali pořádek a ženě sdělili podezření z krádeže. To obnáší riziko až dvouletého vězení.
 
 
 
 
 
17.1.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem