Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže věcí ve školách objasněny

JIČÍNSKO – I přes odsuzující rozsudek kradl znovu. 

Ve čtvrtek 21. září zahájili jičínští kriminalisté trestní stíhání dvacetiletého muže za přečin krádeže, které se měl dopustit v dopoledních hodinách dne 19. dubna letošního roku v Hořicích, kdy vstoupil do dvou volně přístupných škol a z neuzamčených šatních skříněk postupně odcizil různé spotřební věci v celkové hodnotě přesahující částku 300 korun. Uvedeného jednání se měl dopustit i přesto, že byl za takový čin v roce 2016 pravomocně odsouzen Okresním soudem v Jičíně.

V případě prokázání viny hrozí muži až tříletý trest odnětí svobody, jelikož byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán.

Policisté upozorňují:

V souvislosti s tímto případem policisté upozorňují na stále se opakující jev krádeží ve školních šatnách, kdy mizí především mobilní telefony a peněženky s finanční hotovostí, které zloděj odcizí ze školních tašek či batohů, které žáci nechají odložené bez náležitého zabezpečení v šatnách či na chodbách škol. Každá školní instituce má pro ochranu majetku žáků zpracované směrnice, které, jak se projevuje, žáci zdaleka nedodržují. Zlodějům tak poskytují snadnou kořist.

Vedle toho policisté apelují rovněž na rodiče žáků, kteří mnohdy ani netuší, jaké cennosti si děti do školy nosí. Škody způsobené krádeží pak dosahují částek i několika tisíc korun. Je proto velmi nutné dodržovat všechna bezpečnostní opatření, aby se toto protiprávní jednání co možná nejvíce eliminovalo. V případě krádeže je nutné okamžité oznámení na policii.

nprap. Aleš Brendl
22. září 2017, 14:33

vytisknout  e-mailem