Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže v obchodech

Bruntál - a další zprávy z okresu 

Hasicím přístrojem poškodil hudební aparaturu

Policejní komisař oddělení obecné kriminality Krnov zahájil v těchto dnech trestní stíhání 20letého muže z přečinu poškození cizí věci. Obviněný měl na začátku února v Široké Nivě ve zkušebně kulturního domu po předchozím požití alkoholu vystříkat na hudební aparaturu dva práškové hasicí přístroje a poškodit sádrokartonovou zeď zkušebny. Svým jednáním způsobil škodu přesahující 13 tisíc korun. Jako důvod svého jednání mladý muž policistům uvedl, že měl vztek po neshodách s přítelkyní. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody do výše až jednoho roku.

Skončil na záchytce

Rýmařovští policisté zasahovali dne 6. 6. 2018 v odpoledních hodinách na ulici Dukelská, kde 48letý muž budil veřejné pohoršení. Nejprve se chtěl dostat pod vlivem alkoholu do bytu rodinného příslušníka, pak na chodbě domu vykonal potřebu a usnul. Policisté muže následně zajistili, při dechové zkoušce mu naměřili 3,7 promile a střízlivěl na záchytné stanici v Opavě. Přestupkové jednání muže předají policisté k projednání správnímu orgánu.

Cyklista narazil do závory

Ve čtvrtek 7. 6. 2018 jel 38letý muž na jízdním kole ve směru od Ovčárny z prudkého kopce a ohlédl se za jiným cyklistou. V té chvíli však přehlédl závoru sklopenou přes silnici u parkoviště Hvězda, do které narazil. Utrpěl lehké zranění. Způsobená škoda na závoře činí 7 500 korun.

Měli krást v obchodech

V těchto dnech zahájili kriminalisté trestní stíhání dvou mužů ve věku 20 a 21 let z přečinů krádeže. Je jim kladeno za vinu, že v době od 10. 5. do 4. 6. 2018 měli krást v obchodech různé zboží, zejména cukrovinky a alkohol. Mladší z obviněných se měl dopustit osmi případů krádeží a to v obchodech v Krnově i Opavě. Starší z obviněných měl krást ve dvou případech v Krnově. Oba obvinění se svého jednání měli dopustit i přes skutečnost, že byli v minulosti odsouzeni za majetkovou trestnou činnost. Nyní jim hrozí trest odnětí svobody ve výši až tří let. Mladší je stíhán vazebně. Způsobená škoda přesáhla 38 tisíc korun.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

8. 6. 2018

vytisknout  e-mailem