Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádeže v obchodech

České Budějovice - Krást v prodejnách se nevyplácí! 

 

Drobné krádeže v obchodních centrech jsou na denním pořádku. Hned dva případy vyšetřují policisté českobudějovického městského obvodního oddělení.

Nejprve v minulém týdnu 43 letá žena v prodejně s drogistickým zbožím zcizila parfém, řasenku, rtěnku, v neposlední řadě nepohrdla ani zubními kartáčky. To vše uložila do tašky a pokusila se projít přes pokladnu. V plném rozsahu se jí to však nepovedlo a ochranka prodejny jí zadržela. Následně byly vyrozuměni policisté z výše uvedené součásti, kteří ženu zadrželi a převezli na obvodní oddělení. Lustrací její totožnosti zjistili, že se krádeže dopustila opakovaně, v posledních třech letech byla potrestána rozhodnutím okresního soudu.

V druhém případě je vyšetřována 32 letá žena, která má pravděpodobně na svědomí krádeže ve více prodejnách. Nejprve v lékárně odcizila krabičky s léky, které pronesla ven. Následně se přesunula do prodejny s oděvy, kde si vybírala oblečení, poté odtrhla elektronický kód a pokusila se věci odnést přes pokladnu. Zde jí naštěstí zadržela ochranka prodejny.

I tuto ženu přivolaní policisté zadrželi a převezli k dalšímu opatření na služebnu.

V obou případech byly zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení ve věci přečinu Krádež.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

21. ledna 2018

vytisknout  e-mailem