Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádeže v Kynšperku nad Ohří

SOKOLOVSKO – Celková škoda kolem 33 tisíc korun.  

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ze Sokolovska a obvinili:
21letého muže ze spáchání přečinů krádež, Porušování domovní svobody a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,
28letého muže ze spáchání přečinů Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,
a dalšího stejně starého muže (28 let) ze spáchání přečinu Krádež.

Nejmladší z obviněných měl nejprve na konci května vniknout v noci v malé obci poblíž Sokolova do bytu a odcizit z věšáku kabelku s peněženkou, osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Poté měl odjet do Kynšperka nad Ohří, kde se v brzkých ranních hodinách pokusil s dalším obviněným o neoprávněný výběr finanční hotovosti z bankomatu ve výši 10 tisíc korun.

O dva dny později oba 28 letí muži, měli vniknout v Kynšperku nad Ohří do zahradní chatky a odtud odcizit různé elektrické nářadí jako například motorovou pilu, vrtačku, sekeru a různé další věci v celkové hodnotě kolem 14tisíc korun.

Nejmladší z obviněných se navíc měl dopustit ještě další krádeže, kdy se vnikl dne 10. 6. v Kynšperku nad Ohří do zaparkovaného osobního vozidla a odcizil z něj kytaru a cestovní tašku s osobními věcmi. Svým jednáním tak způsobil škodu přes 9 tisíc korun. O případu jsme Vás informovali ZDE.

Jeden z 28letých obviněných byl v posledních třech letech za krádeže odsouzen Okresním soudem, proto mu teď v případě odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Ostatním obviněným za jejich jednání hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Kateřina Krejčí
24. 6. 2016

vytisknout  e-mailem