Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže nafty

Bruntál - odcizení urny a jiné události 

Krádež věci z vozidla

V pondělí 15. 10. 2018 na parkovišti za welness centrem v Bruntále na ulici Dukelská vnikl prozatím neznámý pachatel přes chybějící okno do nezajištěného vozidla Ford Transit. Vevnitř polil pachatel limonádou přístrojovou desku, postel, sedačku a deky a odcizil nalezené CD disky s účetním programem. Způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na částku 27 500 korun.

Auta zůstala bez nafty

Albrechtičtí policisté prověřují krádeže nafty ze zaparkovaných vozidel v obci Osoblaha. Prozatím nezjištěný pachatel poškodil v době od 15. do 16. 10. 2018 v Osoblaze na ulici Hlavní, Klášterní a Na Náměstí palivové nádrže na tří zaparkovaných vozidlech - Volkswagen, Opel a Alfa Romeo. Odčerpal a odcizil celkem 90 litrů motorové nafty. Způsobená škoda činí 8 250 korun.

Poškození věřitelů

V těchto dnech zahájil policejní komisař oddělení obecné kriminality stíhání 28letého muže z Opavy z přečinu poškození věřitele. Je mu kladeno za vinu, že jako podnikatel registrovaný v živnostenském rejstříku si měl být vědom, že je v úpadku a má nesplacené závazky vůči věřitelům ve výši přesahující 1 milion 300 tisíc korun a měl zatajit svůj majetek, byt v Bruntále, který pronajímal. Získané finanční prostředky z pronájmu ve výši přes 48 tisíc korun neměl použít k uspokojení věřitelů, ale měl je použít k vlastní potřebě. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let.

Vrypy v laku vozidla

Škodu ve výši 30 tisíc korun způsobil neznámý pachatel majiteli vozidla Škoda Superb. V době od 15. do 16. 10. 2018 v Krnově poškodil pachatel lak vozidla tím, že udělal vrypy do barvy a to na přední, zadní kapotě, blatníku, po celé pravé straně a zadních levých dveřích.

Krádež urny

Bruntálští policisté přijali v těchto dnech oznámení o odcizení urny a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinů hanobení lidských ostatků a krádeže. K události mělo dojít v době od 25. 8. do 7. 10. 2018 na městském hřbitově v Bruntále na ulici Brožíkova, kde měl prozatím neznámý pachatel odstranit a následně odcizit z výklenku kamenného náhrobku kovový rám se zapuštěným sklem. Z útrob náhrobku pak odcizil urnu s pozůstatky. Při dalším prověřování policisté zjistili, že poškozených náhrobků je více a to dalších pět, u kterých chybí v prostoru pro ukládání předmětů kovové rámy. Způsobena hmotná škoda činí nejméně 3 tisíce korun.

por. Bc. Pavla Jiroušková

17. 10. 2018

vytisknout  e-mailem