Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádeže na Stříbrsku

Byly nezajištěné dveře  

Dva obdobné případy krádeží, ke kterým došlo v uplynulých dnech nového roku, šetří policisté ve Stříbře:
 
V době od 4. ledna do 5. ledna letošního roku vnikl dosud neznámý pachatel nezajištěnými dveřmi do jednoho domu v obci Stříbro, v Bezručově ulici. Zloděj z domu odcizil dámskou kabelku s peněženkou, ve které se nacházela finanční hotovost, občanský průkaz, karta pojištěnce a platební karta. Pachatel tímto svým jednáním způsobil škodu na odcizených věcech ve výši 2 100 korun. Stříbrští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
K obdobnému případu došlo ve Stříbře i v noci z 5. na 6. ledna letošního roku. Tentokrát si pachatel vyhlédl jeden dům v Partyzánské ulici. Do suterénu domu vešel nezajištěnými dveřmi, odkud pokračoval dál do obytné části domu. Z kuchyně pak odcizil dámskou kabelku s peněženkou, ve které se nacházely osobní doklady, finanční hotovost ve výši 200 korun a platební karta. Dále odcizil pánskou peněženku, ve které byla finanční hotovost ve výši 600 korun, karta pojištěnce a platební karta. To však zloději nestačilo, a tak si z obývacího pokoje ještě vzal notebook a fotoaparát. Neznámý pachatel tímto svým jednáním způsobil škodu na odcizených věcech ve výši více než 24 000 korun. Stříbrští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání hned několika přečinů, a to porušování domovní svobody, krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Policisté v obou případech po neznámém pachateli a odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Zároveň doporučují, aby si lidé dávali pozor na své věci a dostatečně si zajišťovali své domy a byty. K tomu uvádí několik rad:
  • Pořiďte si odolné vstupní dveře s kvalitním zámkem, vložkou a štítem, které jsou odolné proti rozlomení, prokopnutí, odvrtání a vysazení. Podobně zabezpečte i okna a další otvory, kterými by se mohl zloděj snadno dostat dovnitř – například sklepní okénka, zadní dveře.
  • Mechanické zabezpečení je vhodné doplnit zařízením s elektrickou signalizací.
  • Uzamykejte společné prostory – sklepy, kočárkárny apod.
  • Nezapomeňte si své domy a byty uzamknout, a to i v případě, že jdete jen do sklepa nebo k sousedce na návštěvu. Zamykejte se ale i přes noc - jsou známy případy, kdy zloděje neodradí ani to, že v domě někdo spí.
 
 

vytisknout  e-mailem