Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádeže motorek objasněny

HRADECKO - Muž byl dopaden, když se vrátil pro ukrytý lup. 

Minulý týden policisté obvinili z trestného činu krádež 44letého muže, kterého viní z odcizení dvou motorek, zemědělského traktůrku, převodovky s koly a ručního kolečka. Vše v hodnotě převyšující částku 140 tisíc korun.

V pondělí 5.9. ráno přijali policisté oznámení o krádeži věcí od rodinného domu v Chudeřicích na Novobydžovsku. Poškozený muž uvedl, že mu někdo odcizil z garáže traktůrek a z přístavku motocykl Jawa 350 v hodnotě 90 tisíc korun. Policisté místo ohledali a přivolali i psovoda se služebním psem. Díky němu necelý kilometr od domu nalezli v remízku motorku zakrytou větvemi. Motorku na místě nechali, opodál se ukryli a čekali, až se pro ní někdo vrátí. Po 12 hodinách vyčkávání se policisté dočkali. Pro motorku si přijeli dva muži ve věku 20 a 44 let. Mladší čekal v autě a starší se vydal pro lup. Policisté oba muže zadrželi a převezli na policejní služebnu, kde mladší uvedl, že nevěděl, pro co jedou, že vyhověl žádosti o pomoc příteli své matky. Starší muž se ke krádeži přiznal a přiznal se také k další krádeži, kterou provedl na konci srpna v Myštěvsi na Chlumecku.
Zde vnikl neuzamčenou brankou na oplocený pozemek u rodinného domu a z garáže odcizil také motocykl Jawa, stavební kolečko a převodovku s koly.
Obviněný muž do protokolu uvedl, že si objekty vybíral náhodně. Své vozidlo Opel Corsa zaparkoval na kraji vesnice a dál šel pěšky zpoza zahrad domů. K odcizení převodovky využil kolečka, které schoval tak jako motorku, pro kterou se musel do garáže vrátit, v kukuřici nedaleko zaparkovaného auta. Pro motorku si pak druhý den dojel. Obě odcizené věci prodal přes internetový bazar.
Druhá krádež byla provedena obdobně. Nejdříve naložil do auta traktůrek a pak odtáhl motorku do remízku, kde ji zaházel větvemi. Traktůrek se mu přes bazar podařilo hned ten den prodat. Večer se vydal s pomocí pro druhou část lupu - motorku. Aby se mu odcizené věci vešly do auta, musel sklopit zadní sedačky. Věci schovával ve stodole u otce své přítelkyně, který netušil, že se jedná o věci z krádeží.
Muži hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let.

por. Iva Kormošová
11.9.2017, 11.45

Odkazy do noveho okna

odcizená motorka

Chudeřice, 5.9. 

Detailní náhled

odcizená motorka

Chudeřice, 5.9. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem