Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádeže kol

PŘÍBRAMSKO - V loňském roce zmizelo na Příbramsku 21 jízdních kol. 

Pro zloděje jsou kola dobrým artiklem, který mohou dobře zpeněžit. Lidé by je neměli pouštět z očí. Pokud musí kolo na ulici odstavit, pak je na místě používat kvalitní bezpečností zámek a připoutat ho k pevnému bodu, jako je stojan, zábradlí či sloup. Při ukládání kola do společných prostor domu je nutné dbát na uzavírání vstupních dveří a stálé uzamčení společných prostor i kol samotných.

Během tří dnů byla odcizena čtyři kola, nejdříve dne 7. května z pozemku domu v obci Podlesí, a to volně postavené pánské horské kolo v hodnotě 15 tisíc korun. Následující den vnikl na zahradu domu v Dobříši jiný nenechavec a ze stojanu ukradl dámské horské kolo značky Giant Liv černé barvy v hodnotě 18 tisíc korun.

Dne 9. května z rodinného domu v Rožmitále pod Třemšínem kdosi vzal dvě kola, jedno pánské a jedno dámské. Hlídce se následně podařilo pachatele tohoto činu dopadnout a ukradená jízdní kola najít. Kriminalisté ještě ten den 21letému a o rok staršímu muži sdělili obvinění z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody, kdy jim nyní hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
11. květen 2020

vytisknout  e-mailem