Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže kabelky a nářadí

obviňují se z dopavní nehody 

Z chaty odnesl nářadí
V době od 1. do 16.3.2009 v Heřmanovicích vnikl dosud neznámý pachatel po rozbití okna do rekreační chaty, kterou prohledal. Odcizil kotoučovou pilu, elektrický hoblík, příklepovou vrtačku, kleště, brusku, starožitnou váhu a jídelní soupravu. Věci odnesl v červené přepravce, kterou nalezl policejní psovod se služebním psem Bakem asi 250 metrů od chaty. Následně vypracoval stopu k rodinnému domu. Zde pachatel také násilně vnikl. Způsobená škoda činí nejméně 15 tisíc Kč.
  
Musel brzdit, dostal smyk a sjel do příkopu
Dopravní policisté šetří okolnosti nehody, která se stala v 7.40 hodin dne 16.3.2009 mezi obcí Krásné Loučky a Město Albrechtice. 78letý řidič jel s vozidlem Renault Thalia a byl předjížděn volkswagenem 48letého řidiče. Starší řidič uvedl, že k nehodě došlo tak, že po předjetí a zařazování volkswagenu ho řidič svou jízdou ohrozil. Musel razantně brzdit, dostal sérii smyků a sjel do příkopu. Mladší muž policistům sdělil, že po předjetí se s dostatečnou rezervou zařadil před renault a když se podíval do zpětného zrcátka, tak uviděl vozidlo havarovat do příkopu. Na místě zastavil, aby pomohl osádce automobilu. Ke zranění nedošlo. Způsobená škoda činí 10 tisíc Kč na renaultu. Požití alkoholu bylo u obou řidičů vyloučeno negativní dechovou zkouškou.
  
Přišla o kabelku
V Leskovci nad Moravicí před panelovým domem dne 15.3.2009 dosud neznámý pachatel využil nepřítomnosti 21leté ženy a z odstaveného dětského kočárku jí odcizil odloženou kabelku. V ní měla poškozená doklady, peněženku a různé platební karty. U jedné z nich měla uvedený i PIN kód. Po zjištění krádeže žena ihned provedla blokaci platební karty a následně nebylo zjištěno její zneužití. Pachatel je podezřelý z trestného činu neoprávněné držení platební karty.
 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem