Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže kabelek - aktualizace

Policisté hledají pachatele, který odcizil na Florenci dvě kabelky. 

Ten samý muž ve dvou případech, v rozmezí jednoho měsíce v průběhu letních prázdnin, odcizil dvěma ženám na autobusovém nádraží kabelky.

V prvním případě využil toho, že žena nechala kabelku položenou na kufru, který nechala stát na nástupišti a odešla si koupit jízdenku. Kamery pak zachytily muže, který kabelku vzal a odešel s ní. Majitelce tak způsobil škodu ve výši 150 tisíc korun, jelikož tam měla Ipad, dva mobilní telefony, zlaté řetízky a vetší finanční částku. 

Druhý případ se stal také na autobusovém nádraží na Florenci o pár dnů později a podle kamer ho má na svědomí ten samý muž. Tentokrát vytrhl z ruky kabelku ženě, která seděla na lavičce a dal se s ní na útěk. Žena ho začala samozřejmě ihned pronásledovat, čehož si všiml náhodný svědek a pokusil se ho zadržet. To se mu sice nepodařilo, ale muž přitom upustil kabelku, kterou si poškozená vzala zpátky.

Případy jsou prošetřované pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Pokud muže na záběrech někdo pozná, ať se ozve na linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 6. 9. 2017

Aktualizace: Na základě medializace případu se podezřelý muž, po kterém jsme v této souvislosti pátrali, sám přišel přihlásit na místní oddělení Karlín. K oběma krádežím se přiznal, svých činů litoval a při výslechu slíbil, že způsobenou škodu poškozeným uhradí.

Po konzultaci se státní zástupkyní bylo rozhodnuto, že policejní orgán bude ve věci konat ve zkráceném přípravném řízení a muži bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu krádež.

Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pátrání pozornost a přispěli tak k dopadení podezřelého.

pro. Bc. Jan Daněk – 19. 9. 2017

vytisknout  e-mailem