Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádeže dětských autosedaček

Policisté zadrželi fantoma, který vykradl 39 vozidel. Z těch pak odcizil 55 dětských autosedaček.  

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu z 8. oddělení obecné kriminality, kteří se zabývají objasňováním trestné činnosti spojené s automobilovou kriminalitou, dopadli v minulých dnech muže, který v obvodu Prahy 4 a 10 vloupával do vozidel, ze kterých kradl dětské autosedačky. Dalo by se říci, že se tento muž specializoval pouze na vozidla, ve kterých byly dětské autosedačky. Když takové vozidlo uviděl na ulici, rozbil u něj okno a vykradl ho. Celkem se tak vloupal do 39 vozidel, ze kterých odcizil 55 autosedaček. Nepohrdl však ani dětskou postýlkou, dětskými batůžky, navigací nebo basou piv. Odcizené věci pak končily za zlomek ceny v bazaru, kam je ihned po krádeži odvážel a dostával za ně peníze. Majitelům vozidle tím způsobil škodu ve výši téměř půl milionu korun. 

Zadržený sedmatřicetiletý recidivista se ke všem krádežím přiznal a od kriminalistů si vyslechl obvinění ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za což v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Stíhání je vedeno vazebně.

Závěrem nutno zmínit, že obviněný muž má bohatou trestní minulost a ve vězení strávil již více než deset let života. Většinou byl odsouzen za majetkové trestné činy.

por. Bc. Jan Daněk – 26. 1. 2016

Odkazy do noveho okna

Vykradené vozidlo 2

Vykradené vozidlo 2 

Detailní náhled

Vykradené vozidlo

Vykradené vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem