Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krádeže

Frýdek-Místek a Karviná, případy 

Policisté od vyhlášení nouzového stavu vyhlášeného usnesením Vlády České republiky mimo jiné také šetří protiprávní jednání majetkového charakteru, za což pachatelům níže uvedených krádeží hrozí až 8 leté tresty odnětí svobody.

Třinečtí policisté včerejšího dne zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zločinu krádež, z čehož je podezřelý 46 letý muž. Ten měl v jednom hypermarketu ve městě Třinec v odpoledních hodinách včerejšího dne odcizit jednu lahev tvrdého alkoholu a balení tlačenky. Uvedené potraviny si uschoval pod bundu a s takto ukrytým zboží prošel přes pokladní prostor bez zaplacení, kde byl zadržen pracovníky ostrahy. Policisté na místě zjistili, že se jedná o osobu, která byla již v minulosti za čin majetkového charakteru odsouzena a potrestána.


Karvinští policisté prověřují okolnosti zločinu krádeže, ke které mělo dojít dne 13. března 2020 ve večerních hodinách v Havířově-Městě. Dosud neznámý pachatel měl využít nepozornosti podnapilého muže, kterému vlivem pádu vypadla z kapsy peněženka s osobními doklady, platebními kartami, penězi a mobilní telefon. Tyto věci měl následně pachatel ze země zvednout a utéct pryč. Následujícího dne poškozený muž při blokaci svých platebních karet zjistil, že za pomocí jedné z odcizených platebních karet ( s poznačeným pin kódem) mu bylo provedeno několik neoprávněných výběrů finanční hotovosti, a to z několika bankomatů různých bankovních institucí. Pachatel tak touto krádeží způsobil škodu za skoro 50.000,-Kč.


Také za odčerpání 80 litrů nafty, může být uložen až osmiletý trest odnětí svobody. K tomuto činu došlo na parkovišti před areálem jedné firmy v Českém Těšíně od 13. března do 16. března 2020. Neznámý pachatel u zde zaparkovaného nákladního vozidla po odstranění palivového víčka odčerpal z palivové nádrže na 80 litrů nafty za skoro 2.500,-Kč.

nprap. Karolína Bělunková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 18. března 2020

vytisknout  e-mailem