Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krádež zahradní techniky ve Všelibicích

LIBERECKO - Českodubští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v době od 3. do 17. února 2018 vloupal do kůlny u rekreační chaty v obci Všelibice - Březová. 

Od uplynulého víkendu se českodubští policisté zabývají případem krádeže vloupáním do kůlny a přístavku u rekreační chaty v obci Všelibice - Březová. V době od 3. do 17. února 2018 navštívil rekreační objekt neznámý pachatel. Překonal oplocení u chalupy a z uzamčeného přístavku si odnesl zahradní nábytek. Jednalo se celkem o 3 kusy masivních selských židlí ze dřeva. Kromě toho vzal i stavební kolečko a LED reflektor o výkonu 20W. Zřejmě se mu věcí zdálo málo, a tak v zadní části zahrady u lesa po poškození plechové stěny vnikl dále do uzamčené zahradní kůlny, kde se nacházelo mnoho dalších zajímavých věcí. Zde odcizil zahradní techniku - travní benzinovou sekačku, motorovou kosu, vertikulátor, benzinovou řetězovou pilu, hydraulickou štípačku na dřevo, tlakovou myčku, ale i zahradní nafukovací vířivku, hadici na bubnu s vozíkem a další zahradní stroje.

Majitelce tak na odcizených věcech vznikla předběžná škoda za bezmála 66 tisíc korun.

Policistí již v dané věci zahájili šetření k přečinu krádeže a porušování domovní svobody a nejen po pachateli, ale i po odcizených věcech nyní intenzivně pátrají. V případě, že se jim podaří objasnit, kdo má tuto krádež na svědomí, hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.


19. 2. 2018
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem