Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež vloupáním do domu

Tábor – Prasetín – Vzal nářadí, pracovat však asi nebude. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Pátráme po zloději, který se v době od páté hodiny odpolední středy dne 12. září do deváté hodiny dopolední následujícího čtvrtku dne 13. září 2018 vloupal do jednoho z domů na západním okraji obce Prasetín na Chýnovsku. Po násilném vstupu a prohledání vnitřních prostor zde odcizil benzinovou řetězovou pilu značky Husqvarna, elektrický hoblík značky Metabo a sadu truhlářského příslušenství do vrtačky značky Narex. Majiteli způsobil škodu v souhrnné částce ve výši minimálně 15 000 korun. Případ šetří policisté místně příslušného obvodního oddělení Sezimovo Ústí, potažmo služebny Chýnov.

Nejedná se o ojedinělé případy. Zloději se odcizené nářadí většinou snaží obratem prodat. Jakékoliv poznatky k uvedenému skutku, a to jak z místa činu, tak k podezřelé nabídce prodeje výše uvedeného nářadí, přivítají policisté na svých služebnách či telefonních linkách 974 238 730 nebo 974 238 770.

Opětovně na uvedenou trestnou činnost upozorňujeme a připomínáme zejména majitelům venkovských stavení důsledné zabezpečení objektu, a to nejen ve směru od hlavního vstupu, ale i přes dvory či zahrady.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

18. září 2018

vytisknout  e-mailem