Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Krádež vloupáním

SOKOLOVSKO – Mužům hrozí až tříletý pobyt ve vězení. 

Policisté z obvodního oddělení v Habartově sdělili 23letému muži z Habartova a 24letému muži ze Sokolova podezření ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody, ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví spáchaných formou spolupachatelství.

Takového jednání se měli dopustit tím, že v první polovině tohoto roku měli vniknout do společných sklepních prostor panelového domu v Habartově, ze kterých měli odcizit rybářské náčiní v hodnotě kolem 13 tisíc korun. V červenci měli na místě veřejnosti přístupném u místní prodejny potravin fyzicky napadnout 39letého muže, kterému několika údery a kopy způsobili zranění, jež si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. V červenci měli ještě společně vstoupit do uzavřené garáže, ze které měli odcizit obloukovou svářečku.

Celkem tak svým jednáním způsobili škodu necelých 18 tisíc korun. Mladší z mužů se toho dopustil i přesto, že byl již trestním příkazem Okresního soudu v Sokolově uznán vinným z přečinu krádeže a odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do roku 2021. V případě prokázání viny tak oběma mužům hrozí až tříletý pobyt ve vězení.

por. Bc. Zuzana Týřová
30. 9. 2020

vytisknout  e-mailem