Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež věcí z domu

České Budějovice - Dvojice byla krátce po spáchaném činu zadržena na ulici. 

V sobotu odpoledne měla mladá žena vniknout na pozemek jednoho domu v obci Borek a poté i do domu, kde vše prohledala a poté odcizila kancelářskou elektroniku s příslušenstvím a platební prostředky. V domě pak nalezla klíče od osobního vozidla a pak se „podívala“ do automobilu, které parkovalo venku. Vloupání následně zjistili majitelé, kteří ženu a jejího společníka zastihli na ulici a snažili se je zastavit. Přitom došlo k napadení, bez újmy na zdraví.

Napadení ihned informovali policisty na lince tísňového volání, kdy na místo vyjely hlídky z Oddělení hlídkové služby České Budějovice, kteří dvojici podezřelých zadrželi. Na případ byli poté vysláni místně příslušní policisté z Obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou. Způsobená škoda byla vyčíslena na 1 900 korun.

Muž a žena byli eskortováni do policejní cely a dnes se realizují případ formou zkráceného přípravného řízení, kdy si oba převzali sdělení podezření ze spáchání přečinů Porušování domovní svobody, Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a Výtržnictví.

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

10. srpna 2020

vytisknout  e-mailem