Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež v podhradí

Po střechách se dostal k vyhlídnutému oknu, nakonec ale nic neukradl. I tak mu hrozí až dva roky vězení. 

Od konce prosince 2017 prošetřují kriminalisté prvního policejního obvodu případ, který kvalifikovali jako podezření z trestného činu krádež ve stadiu pokusu a poškození cizí věci.

Při události se zatím neznámý mladík dostal po střechách přilehlých budov až k oknu domu ve Valdštejnské ulici. U okna rozbil jeho vnější část, kdy ta vnitřní tomuto útoku odolala. To zřejmě bylo také důvodem, proč hledaný od dalšího pokusu vloupat se do objektu upustil a z místa události odešel s nepořízenou pryč.

Byť mladík nic neukradl, i tak způsobil škodu v za téměř dvacet tisíc korun a to jak na rozbitém okně, tak na poškozené střešní krytině.

V rámci prošetřování se detektivům podařilo zajistit záběry bezpečnostních kamer, na kterých je mladík zachycen ve vestibulu metra Malostranská. Nicméně ani tyto záběry zatím nepomohly k tomu mladíka ztotožnit vypátrat a zadržet. Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost.

Prosíme každého, kdo mladíka na zmiňovaných záběrech poznává, aby nám informace k jeho osobě předal prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 4. 2. 2018

Odkazy do noveho okna

1 hledaný mladík (1)

1 hledaný mladík (1) 

Detailní náhled

2 hledaný mladík (2)

2 hledaný mladík (2) 

Detailní náhled

3 hledaný mladík (3)

3 hledaný mladík (3) 

Detailní náhled

4 hledaný mladík (4)

4 hledaný mladík (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem