Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež v osmém patře

TEPLICKO - Zloděj šplhal po hromosvodu; Neshody řešil nebezpečným způsobem... 

Krádež v osmém patře

     Ani v osmém poschodí panelového domu není člověk v bezpečí před zloději, jak se přesvědčili manželé z Trnovan. Když se koncem srpna ráno vzbudili, zjistili, že jim v bytě chybí mobilní telefon a truhlička se šperky. Obrátili se proto na policisty, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Po několikatýdenním pátrání zjistili totožnost muže, který je z krádeže věcí podezřelý. Teprve devatenáctiletý mladík, který je v podmínce za předchozí majetkovou trestnou činnost, měl do osmého patra vyšplhat po hromosvodu a přes otevřené balkonové dveře vniknout do bytu, kde věci v hodnotě přes osm tisíc korun odcizil. S ohledem na předchozí trest mu v případě uznání viny hrozí až tříleté vězení.

Neshody řešil nebezpečným způsobem

     Velmi nebezpečným způsobem chtěl naznačit své kamarádce nespokojenost s jejím chováním 36letý muž. Minulý týden ho měla pozvat k sobě domů, když jí ale po návratu z restaurace volal, nebrala mu telefon a nakonec mu napsala zprávu, aby šel pryč. To ho rozlítilo natolik, že vzal doma propan butanovou lahev, a před domem v Dubí, kde žena bydlí, otevřel ventil a unikající plyn zapálil. Z místa pak odešel pryč, naštěstí nedošlo k explozi plynu ani škodě na cizím majetku. Unikající plyn zastavili přivolaní hasiči, policisté muže obvinili z obecného ohrožení. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až osmileté vězení.

Ukradená rezerva

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ukradl rezervní pneumatiku. Z kamionu zaparkovaného v Trnovanech odmontoval a odcizil rezervu v hodnotě šestnáct tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

12. 10. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem