Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež v bytě

Policisté hledají muže, který je podezřelý z krádeže věcí v hodnotě přes sto tisíc korun. 

Od začátku listopadu policisté z místního oddělení Strašnice ve spolupráci s kriminalisty pracují na objasnění případu krádeže peněz a cenností z bytu v Praze 10. Poškozený se v noci 5. listopadu seznámil s mužem v baru na Vinohradech a pozval ho k sobě domů. Poté co podezřelý po nějaké době z bytu odešel, tak majitel zjistil, že mu chybí mobilní telefon, finanční hotovost v řádu několika desítek tisíc, náramek ze zlata, prsten s diamantem a stříbrný řetízek. Celkově tak byla způsobena škoda ve  výši přibližně sto tisíc korun.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což pachateli hrozí v případě dopadení a odsouzení až tříletý pobyt za mřížemi.

Podezřelého muže při příchodu zachytila kamera a policisté s poškozeným navíc sestavili identikit. Ten je výstižný asi ze 70 procent.

Popis podezřelého: muž ve věku 20 – 25 let, výška 175 cm, štíhlá sportovní postava, světlá pleť, krátké černé rovné nagelované vlasy, tmavé zapadlé oči, větší rovný nos a výrazné rty. Muž hovořil česky bez přízvuku a uměl mluvit i plynule anglicky.

Jestliže muže na obrázku nebo podle popisu poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 20. 11. 2017

Odkazy do noveho okna

Identikit

Identikit 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem