Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Krádež toaletních vod

LIBEREC – Osobní a místní znalost přispěla policistům z obvodního oddělení Vápenka ke ztotožnění pachatelů krádeže. 

V úterý 6. listopadu se rozhodli v prodejně s drogistickým zbožím „úřadovat“ 38letý recidivista z Liberce a jeho o 16let mladší známá. Muž, který již byl v minulosti rozsudkem Okresního soudu odsouzen pro majetkovou trestnou činnost, rozhodnutí soudu nerespektoval a opět kradl.
Tentokráte jeho oku neunikly flakony toaletní vody. Celkem sedm balení vložil do batohu, který nesla jeho 22letá „spolupracovnice“. Ta pak s kontrabandem prošla kasou bez placení a zmizela z prodejny pryč. O několik chvil za ní pak odešel také 38letý Liberečan.
Jakmile pracovníci obchodu zjistili, co se stalo, okamžitě vytěžili kamerové záznamy, které pak předali policistům z obvodního oddělení Liberec – Vápenka. Muži zákona po shlédnutí záznamů okamžitě věděli, koho že to kamery při krádeži zaznamenaly. Netrvalo dlouho a recidivista se svou „spolupracovnicí“ navštívili policejní služebnu.

Ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté sdělili oběma lapkům podezření ze spáchání přečinu krádež, za což jim v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Krádeží drogistického zboží způsobili škodu téměř dva a půl tisíce korun.

 

20. listopadu 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem