Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež telefonu

PLZEŇ - Pachatel využil příležitosti a poškozené z kabelky odcizil mobilní telefon. 

     Ve středu dne 17. dubna 2019 přišla na místní obvodní oddělení policie na Slovanech 33letá poškozená žena z Plzně oznámit krádež mobilního dotykového telefonu. Tohoto jednání se měl dopustit neznámý pachtel ještě téhož dne, a to v odpoledních hodinách v tramvajové soupravě směřující na Slovany v Plzni. V přelidněné tramvaji však žena necestovala sama, ale i se svými dětmi, a tak pozornost věnovala zejména svým ratolestem. Lákadlem pro nenechavce se v tomto případě stala dámská kabelka poškozené, kterou měla pověšenou na rameni. Během přepravy jí pachatel v nestřeženém okamžiku z kabelky odcizil  mobilní aparát a tímto jí způsobil hmotnou škodu ve výši 3 000 korun. Pachatel svým jednáním naplnil skutkovou podstatu trestného činu krádeže. Policisté se případem nadále zabývají a po pachateli a odcizeném telefonu nadále pátrají.

Nepodceňujte kapesní zloděje. Během chvilky nepozornosti Vám dokáží připravit nemalé starosti.  

    Přes veškerou prevenci prováděnou Policií České republiky a všemi médii dnes a denně řešíme nové případy kapesních krádeží. Občané by si měli uvědomit, že objasňování těchto deliktů je velmi složité a mnohdy závisí na všímavosti a statečnosti okolí - svědků. Důležité je nebrat na lehkou váhu prevenci a nedávat svým chování zlodějům zbytečně šanci.

Proto je třeba dbát základních velmi jednoduchých preventivních rad

  • Své věci vždy mějte na očích a řádně si je hlídejte.
  • Peněženku, mobilní telefony a jiné cenné věci noste v uzavřené kabelce na dně, nikoli v otevřené tašce, batohu či zadní kapse kalhot.
  • Noste u sebe jen minimální finanční hotovost, pokud možno plaťte platební kartou.
  • U platební karty nikdy nemějte uložen PIN kód.
  • Věci neodkládejte do nákupních košíků, hlídejte si je i v restauracích či zábavních podnicích.

nprap. Veronika Hokrová
18. dubna 2019

vytisknout  e-mailem