Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež rybářských lodí

Tábor – Sezimovo Ústí – Z Lužnice mizí pramice. (Hlasová schránka 974 221 116 za pátečním servisem) 

Opakovaně upozorňujeme na pokračující krádeže rybářských lodí na řece Lužnici na Táborsku. Po odcizení kovových pramic po proudu pod Táborem, tedy v oblasti „Harrachovky“, šetří policisté další případy, a to i v úseku od Tábora proti proudu řeky, směrem na Sezimovo Ústí. V závěru uplynulého týdne to byla kovová rybářská loď z prostoru pod chatovou osadou Vápenná Strouha v hodnotě necelých 5 000 korun, a dále pak zánovní plastová pramice šedé barvy, kterou její majitel kotvil nad jezem v Sezimově Ústí I. Její hodnota byla stanovena na částku bezmála 25 000 korun.
Zloděje nezastaví ani pevné řetězy, kterými jsou lodě zajištěny. Zda odcizené pramice končí jako znehodnocený odpad ve sběrných surovinách, či jsou jako nejspíše v případě zánovní plastové lodě předmětem následného užití či prodeje, šetří policisté místně příslušných obvodních oddělení Tábor a Sezimovo Ústí.
Majitele lodí tímto opětovně před uvedenou trestnou činností varujeme, nabádáme k odpovídajícímu zabezpečení a kontrolám. Zároveň žádáme každého, kdo by k případům krádeží rybářských pramic mohl poskytnout další informace, aby je předal policistům na jejich služebnách či lince číslo 158. Děkujeme.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
14. června 2015
 

vytisknout  e-mailem