Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež peněženky

Poškozená přišla o peněženku, kde měla platební karty. Z těch pak někdo provedl čtrnáct plateb. 

Na začátku listopadu přišla policistům oznámit poškozená, která pracuje jako učitelka v jedné z mateřských škol v Praze 4, že jí byla odcizena peněženka z kabelky. Tu měla položenou u kantorského stolu ve třídě a naposledy ji v pořádku viděla okolo osmé hodiny ráno. Okolo poledne pak zjistila, že peněženku někdo ukradl. Vzhledem k tomu, že tam měla i zmiňované platební karty, tak je ihned zablokovala. Nicméně i tak během pár hodin zatím neznámý pachatel uskutečnil čtrnáct neoprávněných bezkontaktních plateb za více než šest tisíc korun. Celkově i s krádeží peněženky byla poškozené způsobena škoda ještě o dva tisíce korun vyšší.

Případem se zabývají policisté z místního oddělení Hostivař, kterým se u jedné z plateb odcizenou kartou podařilo zajistit kamerové záznamy podezřelého muže. Toho nyní v souvislosti s tímto případem hledáme. Jestliže ho poznáváte, kontaktujte linku 158.

Za trestný čin krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi.

pro. Bc. Jan Daněk – 4. 12. 2017

Odkazy do noveho okna

1 Foto 1

1 Foto 1 

Detailní náhled

2 Foto 2

2 Foto 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem