Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež obrazu - Aktualizace

Pražští policisté pátrají po dvou mužích, kteří v polovině května odcizili obraz za bezmála sto padesát tisíc korun. 

Aktualizace - 25. srpna 2023

Kriminalisté z 8. oddělení Prahy I získali několik poznatků, na jejichž základě se jim jednoho z pachatelů podařilo vypátrat. Stále jim ale uniká druhý muž, který na záznamech obraz nesl. Hledaný se ho nejspíše ihned po krádeži pokusil někde prodat a tím by mohl ohrozit trestním stíháním někoho dalšího. Koupí takového obrazu by se totiž dotyčný kupec mohl dopustit trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti, za což hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi. 

Kriminalisté obvinili čtyřiadvacetiletého spolupachatele z trestného činu krádež, za který může v případě odsouzení, i s ohledem na způsobení větší škody, skončit až na pět let za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina

V polovině května dva neznámí muži navštívili kavárnu v Tusarově ulici v Praze 7, ale káva nebyla rozhodně cílem jejich návštěvy. Využili nestřeženého okamžiku a ze zdi odcizili volně zavěšený obraz jednoho z umělců, čímž způsobili škodu za bezmála sto padesát tisíc korun. Ihned poté z kavárny odešli a zmizeli v nedalekém parku. 

Policisté z místního oddělení Holešovice zajistili kamerové záznamy, na kterých jsou neznámí pachatelé velmi dobře zachyceni. Za využití všech operativně pátracích prostředků se jim je prozatím nepodařilo vypátrat, a proto se obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc. 

Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jejich dopadení, kontaktujte prosím linku 158. 

Pachatelům hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestný čin krádež až pět let za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 7. července 2023

vytisknout  e-mailem