Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež notebooku

Policisté hledají tři muže, kteří jsou podezřelí z krádeže notebooku v hodnotě více než sedmdesát tisíc korun. 

Od konce dubna tohoto roku pracují policisté čtvrtého policejního obvodu na objasnění případu krádeže McBooku Pro 15 v hodnotě 74 tisíc korun, který byl odcizen z prodejny v nákupním centru na Pankráci. Z krádeže policisté podezírají trojici mužů, kteří na této krádeži spolupracovali. Jak je vidět na kamerových záznamech, tak jeden krádež připravil a demontoval elektronické zabezpečení, kterým byl počítač v obchodě chráněný. Druhý z mužů pak přišel, také chvíli se zabezpečením manipuloval a pak notebook odcizil. Třetí z podezřelých pak svým tělem krádež kryl, aby ji neviděla prodavačka obchodu.

Ještě před krádeží se podařilo jednoho z mužů natočit v jiném obchodě, kde si vybíral oblečení. Protože ostraze přišel podezřelý, tak na něj zaměřili kameru.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Ze shlédnutých záběrů je totiž patrné, že muži spolu očividně spolupracují a mají rozdělené úkoly. Je zde tedy podezření, že by se mohlo jednat o organizovanou skupinu.

Jestliže některého z mužů na obrázcích poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 28. 6. 2017

vytisknout  e-mailem