Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež na etapy

Než auto vykradli, přišli k němu na třikrát. Nakonec si odnesli věci za bezmála dvě stě tisíc korun. 

Policisté z místního oddělení Benediktská pátrají po nenechavcích, kteří devětadvacátého srpna v brzkých ranních hodinách vykradli auto zaparkované v ulici Bílkova v Praze 1.

Ze zajištěných záběrů bezpečnostních kamer je zřejmé, že si hledaní krádež rozvrhli na etapy. Nejprve si auto obhlédli, aby věděli, zda bude mít jejich snaha nějaký výsledek a poté poodešli opodál.

Jelikož při obhlídce zjistili, že se v interiéru nachází nějaké věci, vrátili se zanedlouho zpět a auto takzvaně načali, tedy robili boční okénko a opět odešli pryč.

Po několika minutách zjistili, že je vzduch stále čistý a k vozu se vrátili. Tentokrát už bez jakýchkoli skrupulí otevřeli dveře auta a vzali vše, čeho se jim zachtělo. Konkrétně si přisvojili objektiv fotoaparátu a dvě krabice oblečení, vše v hodnotě téměř dvou set tisíc korun. Poté všichni hledaní odešli z místa krádeže neznámo kam.

Jelikož se doposud provedeným prošetřováním nepodařilo žádného z aktérů popsané události ztotožnit a vypátrat, prosíme nyní o pomoc širokou veřejnost.

Pokud tedy osoby zachycené na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jejich totožnost, potažmo místo jejich pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 5. 9. 2018

vytisknout  e-mailem