Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež motorky a elektrokola objasněna

HRADECKO, RYCHNOVSKO - Podezřelý muž byl již několikrát odsouzen. 

Minulý týden si policejní hlídka v Hradci Králové na Moravském Předměstí všimla jedoucího osobního vozidla Renault Scénic, které nebylo řádně osvětleno. Vydala se za ním a dávala mu pokyn k zastavení. Auto začalo po chvíli ujíždět a na ulici Zborovská náhle zastavilo. Řidič z auta vyskočil a než policisté stačili své vozidlo zastavit, muž utekl do přilehlého lesíku. V autě zůstal spolujezdec a v kufru motorka Jawa Babeta. Policisté poté zjistili, že se jedná o babetu, kterou někdo odcizil 20.10. ze sklepa panelového domu ve Vamberku. Poškozenému majiteli způsobil škodu více jak 8 tisíc korun. Po dvou dnech policisté uprchlého řidiče zadrželi v Kostelci nad Orlicí. Měli na něho již spadeno, protože měli podezření, že se dopustil 12.10. v Týništi nad Orlicí i krádeže elektrokola a mobilního telefonu v hodnotě 13 tisíc korun. Z evidencí dále zjistili, že muž byl na konci letošního února odsouzen za trestné činy krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí k 300 hodinám prospěšných prací a k tříletému zákazu řízení, který s ohledem na předchozí tresty by měl vypršet až v roce 2026.
Muž se k trestné činnosti přiznal a uvedl, že peníze utržené za prodej elektrokola použil pro svoji potřebu. Babeta byla vrácena majiteli.
Rychnovští policisté 35letému muži sdělili podezření z trestného činu krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tříleté vězení.

por. Iva Kormošová
1.11.2017, 10.30

vytisknout  e-mailem