Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pátráme po mužích podezřelých z krádeže

Během několika vteřin odcizil připevněný mobilní telefon z prodejního pultu. 

  prodejně mobilních telefonů v ulici 28.října v Praze 1 využil podezřelý muž nepozornosti obsluhy a odcizil mobilní telefon z prodejního pultu během několika vteřin. Mobilní telefon v hodnotě přes třicet tisíc korun ukradl i přesto, že byl zajištěn kabelem se signalizačním zařízením. V případě, že se tento kabel z mobilního telefonu jakýmkoliv způsobem odstraní, spustí se alarm. Zatím dosud nezjištěnou metodou podezřelý muž tento bezečnostní prvek obešel a alarm tak nespustil. Vzhledem k tomu, jak si na místě muž počínal, je důvodné podezření, že se takovýchto protiprávních jednání dopouští častěji. 

Pražští policisté se od poloviny listopadu případem zabývají a prověřují také verzi, že podezřelému dělali krytí další dva muži, kteří aktivně odlákali pozornost prodejce. Nelze také vyvrátit, že se jedná o muže cizí národnosti.

Tímto žádáme občany, pokud muže na přiloženém videu nebo fotografiích poznávájí, nebo vědí, kde by se mohli zdržovat, kontaktujte linku 158.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což muži a spolupachatelům v případe dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až dvě léta.

pprap. Lucie Drábková - 22. listopadu 2019

Odkazy do noveho okna

levý profil

levý profil 

Detailní náhled

pravý profil

pravý profil 

Detailní náhled

profil z přední strany

profil z přední strany 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem