Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež kola ze společné kočárkárny v domě

BEROUNSKO – Buďte obezřetní a zabezpečte si řádně svá jízdní kola. 

Na policejní služebnu obvodního oddělení Beroun bylo oznámeno odcizení jízdního kola ze společných prostor domu v Berouně.

Neznámý pachatel v době od 27. května do 23. června 2020 nezjištěným způsobem vnikl do domu v ulici Julia Fučíka v Berouně, kde poté za užití násilí poškodil dveře do společného prostoru bývalé kočárkárny. Z těchto prostor následně odcizil jízdní kolo značky Merida Crosway, stříbrno červené barvy s příslušenstvím. Jednalo se o brašnu na přední rám v šedočerné barvě, stříbrnou dvou pístovou hustilku, s černým stojánkem na kolo, sadu černých plastových blatníků a držák na láhev v černé barvě.

Pachatel tímto jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 18 360,-Kč, z čehož škoda vzniklá poškozením kola činí 15 900,-Kč.

Policisté tento případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po pachateli pátrají.

Policie opět upozorňuje občany, aby nebyli lhostejní a pokud poblíž svého bydliště nebo přímo v prostorách domů zjistí neznámou podezřelou osobu, byli vždy všímaví a věnovali pozornost pohybu těchto nežádoucích osob. V mnoha případech se tyto náhodně pohybující osoby v cizích prostorech dopouští trestné činnosti například vykradením sklepních kójí, vloupáním do bytů, odcizením věcí ze společných prostor a nebo jejich poškození. Občané by měli věnovat zvýšenou pozornost nejen svému majetku, ale i majetku ve společném vlastnictví.

Aby se podařilo pachatele dopadnout, přivítali by policisté informace od případných svědků této události,  kteří v inkriminovaném čase mohli spatřit podezřelou osobu pohybující v domě nebo ve společných prostorách v  ulici Julia Fučíka v Berouně.  Poznatky, které by vedly k odhalení totožnosti pachatele, který jízdní kolo odcizil sdělte na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158.


nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
25. června 2020

vytisknout  e-mailem