Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež kola - aktualizace

Neznámý zloděj odcizil kolo ze zahrady domu. 

Policisté z místního oddělení Podolí pracují od středy 21. června tohoto roku na objasnění případu krádeže horského kola ze zahrady rodinného domu v Dolnokrčské ulici v Praze 4. Krádež provedl zatím neznámý pachatel, který přelezl plot na zahradu a pak i s kolem značky Bulls za dvacet tisíc korun zmizel. Podezřelého se ještě pokusil zastavit svědek, nicméně to se mu jen o několik okamžiků nepodařilo a muž na kole ujel.

Podezřelého muže zachytila kamera a nyní tedy známe jeho podobu. Policistům k objasnění případu však chybí jeho totožnost, proto se touto cestou obracíme na veřejnost. Jestliže muže na obrázcích někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí pachateli až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 27. 6. 2017

Aktualizace: Díky medializaci případu policisté přijali poznatek k místu, kde se podezřelý z krádeže kola zdržuje. Následně ho poznal i jeden z kolegů, který ho již v minulosti řešil za drobné krádeže. Policisté si pak pro muže dojeli a ten se jim ke krádeži kola přiznal.  Jednačtyřicetiletý muž byl umístěn do policejní cely a nyní s ním budou prováděny úkony trestního řízení.

Policisté po muži samozřejmě chtěli vědět, kde kradené kolo skončilo. Ten jim řekl, že po krádeži na něm odjel do squatu v Praze 4, ve kterém přebývá a opřel ho o zeď. Pak si šel lehnout, a když se probudil, tak zjistil, že mu kolo někdo ukradl.

por. Bc. Jan Daněk – 29. 6. 2017

vytisknout  e-mailem