Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež kabelky z nákladního vozidla

PLZEŇ - Nestaňte se i vy obětí majetkové trestné činnosti. Kabelku s obsahem věcí a cenností pachatel odcizil při vykládce zboží z vozidla. 

Plzeňští policisté se zabývají nahlášeným případem krádeže, ke které došlo dne 18. ledna 2020 v době mezi desátou a jedenáctou hodinou dopoledne v Plzni. K takovému jednání mělo dojít na přesně nezjištěném místě mezi dvěma vykládkami v Borské a Americké ulici. Neznámý pachatel využil chvilkové nepozornosti řidičky při vykládce zboží ze zadní části nákladního vozidla. Pachatel měl vstoupit do přední části nezajištěného vozidla, odkud odcizil volně odloženou kabelku s obsahem osobních dokladů, mobilním telefonem, peněženkou s platebními kartami a dalšími věcmi. Policisté obvodního oddělení Plzeň-střed se případem zabývají, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli či pachatelích pátrají.

Policisté apelují na všechny řidiče, kteří buď zaváží zboží do obchodů či umisťují věci do nebo z vozidla, aby byli obezřetní, vozidlo nenechávali odemčené bez dozoru (jakožto i klíčky v zapalování), neboť i pár vteřin pachateli postačí k odcizení uložených věcí ve vozidle.

nprap. Veronika Hokrová
21. ledna 2020

vytisknout  e-mailem