Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež kabelky - Aktualizace

Kriminalisté pátrají po muži, který si v centru vytipoval mladou ženu a poté jí sledoval až do místa, kde jí z ramene strhl kabelku a utekl pryč. 

Aktualizace

Děkujeme široké veřejnosti za pomoc a médiím za zveřejnění pátrací relace. Podezřelý muž se přišel na služebnu přihlásit sám a nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu krádež, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi.

por. Bc. Richard Hrdina - 6. února 2023

Neznámý muž si šestého ledna vytipoval mladou ženu v pražském metru, odkud jí sledoval přes Václavské náměstí až do ulice Vodičkova,  kde k ní přiběhl zezadu a strhl jí z ramene kabelku. Poté se dal na útěk a zmizel neznámo kam. Během okamžiku tak ženě způsobil škodu za bezmála deset tisíc korun. 

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy, na kterých je podezřelý muž velmi dobře zachycen, jak prochází vestibulem metra. Za pomoci všech operativně pátracích prostředků se ho kriminalistům nepodařilo vypátrat, a tak žádají širokou veřejnost o pomoc. Jednalo se o muže hubené postavy ve věku 25 - 35 let, který měl tmavé vlasy a v době krádeže byl oblečen do černé zimní čepice, bílé šály s šedivými pruhy, tmavé bundy, světle modrých džínů a černých koženkových bot. 

Pokud tohoto muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho dopadení, kontaktujte prosím linku 158. 

Pachateli krádeže hrozí v případě dopadení a odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 2. února 2023

vytisknout  e-mailem