Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež jízdního kola

Český Krumlov – Kaplice – Policisté pátrají po zářivě zeleném horském jízdním kole s černými nápisy. 

Dne 26. července 2018 přijali Kapličtí policisté oznámení o odcizení jízdního kola z kotelny jednoho z penzionů v katastru obce Benešov nad Černou. Dosud neznámý pachatel v nočních hodinách z 25. na 26. července letošního roku vnikl do neuzamčené kotelny, kde odcizil zářivě zelené horské jízdní kolo s černými nápisy značky SPEC HR SPT DiSC 29 INT. Zloděj kolo odcizil i s doplňky. Svým jednáním způsobil škodu za více než 7 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež a po pachateli i odcizeném jízdním kole pátrají.

 Nabízíme několik rad, jak se co nejlépe bránit krádeži:

  • Používejte vždy kvalitní bezpečnostní zámek a to nejen při odstavení jízdního kola na ulici, ale také v kolárnách či jiných společných prostorách domů. Bicykl uzamykejte k pevnému bodu (např. k zábradlí, ke kolostavu). Jestliže kolo přepravujete, například na střeše či na závěsu automobilu, dbejte na to, abyste jej řádně uzamkli.
  • V případě, že své kolo ukládáte ve společných prostorách domu, dbejte na uzamykání vstupních dveřích do domu a také místností, kde se kola nachází. Nevpouštějte do domu nikoho cizího. Mnoho majitelů ponechává své jízdní kolo na balkonech, což může být, v případě, že bydlíte v nižších podlažích, velkým lákadlem pro zloděje.
  • Pro případ krádeže Vašeho kola si poznamenejte jeho výrobní číslo, barevné provedení, případně pořiďte jeho fotografii, abyste mohli svůj bicykl v případě potřeby identifikovat. Ponechejte si také doklady o koupi kola.
  • Okamžitě se obraťte na policii, na linku 158, když zjistíte, že ke krádeži došlo. Čím dříve začnou policisté po pachateli pátrat, tím je větší šance, že ho dopadnou.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz 

27. července 2018

vytisknout  e-mailem