Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

AKTUALIZACE Krádež elektrokola

PLZEŇ - Využil vstřícnosti personálu prodejny, nasedl na kolo a odjel neznámo kam. Policisté pátrají po osobě a po odcizeném bicyklu. 

Včera 1. srpna 2022 krátce po deváté hodině ráno došlo v centru města ke krádeži nového elektrokola. Té předcházela předchozí návštěva zákazníka jedné plzeňské prodejny s jízdními koly, který projevil zájem o koupi elektrokola značky TREK Power Fly 5 za více jak 100 tisíc korun. Koupi si muž podmínil testovací jízdou před prodejnou, s čímž personál souhlasil. Po vytlačení bicyklu před prodejnu na něj usedl a posléze s ním odjel neznámo kam. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, případem se zabývají a po pachateli a odcizeném elektrokole dále pátrají. V případě jeho dopadení mu může v pravomocném rozhodnutí hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Veronika Hokrová
2. srpna 2022

AKTUALIZACE: Plzeňským kriminalistům se podařilo v krátké době objasnit nahlášenou krádež jízdního kola, které bylo odcizeno dne 1. srpna 2022 v jedné plzeňské prodejně s jízdními koly.

Po přijatém trestním oznámení policisté začali po odcizeném jízdním kole a pachateli aktivně pátrat. Zjišťovali a prověřovali získané poznatky, které je navedly na stopu podezřelého 35letého muže, který měl projevit zájem o koupi bicyklu v poškozené prodejně v centru města a následně ho odcizit. Kriminalisté dále ve věci zjistili, že nemá na svědomí jen tento skutek, ale i další, a to z předchozího dne, tj. 31. července 2022 v době od 02.00 do 08.00 hodin v Plzni. V tomto případě měl využít nepozornosti poškozeného, který seděl na lavičce v blízkosti nám. Republiky. Poškozenému měl odcizit z jeho ledvinky, kterou měl při sobě, mobilní telefon, osobní doklady a platební kartu, se kterou měl provést na několika místech v Plzni celkem 13 platebních transakcí ke škodě poškozeného. Policisté aktivně pátrali i po odcizeném jízdním kole, které se jim podařilo v krátké době vypátrat v Plzni. Bicykl bude v nejbližší době předán jeho majiteli. 

Plzeňští kriminalisté dne 4. srpna 2022 ve věci zahájili trestní stíhání 35letého muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádež a ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Takového jednání se měl dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech za obdobnou majetkovou trestnou činnost pravomocně potrestán. Policejní vyšetřovatel  podal podnět k podání návrhu obviněného do vazby, což soudce akceptoval. 

nprap. Veronika Hokrová
5. srpna 2022

vytisknout  e-mailem