Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež bronzové sochy za více než půl milionu korun

Policisté hledají téměř dva metry vysokou a tři sta kilo vážící sochu nahé ženy. Pomůžete jim s jejím nalezením? 

Od druhé poloviny srpna prověřují pražští kriminalisté případ krádeže unikátní bronzové sochy s názvem „Vítězství kultury 1933“ a dalších věcí z pozemku u rodinného domu v Praze 6. Tam neznámá osoba nejprve přestřihla oplocení pozemku a poté odcizila téměř vše, co jí přišlo pod ruce. Konkrétně jí zajímali především měděné okapy a různé měděné části oplocení za téměř dvacet tisíc korun. Dále pak zahradní ratanový stůl včetně dvou židlí, zahradní lavice, stůl s takzvaným fotbálkem, ale dokonce i obyčejné venkovní osvětlení. Pozornosti této osoby bohužel neuniklo ani téměř dva metry vysoké a tři sta kilogramů vážící umělecké dílo sochaře Drhovského.
 
Majitel vyčíslil škodu na odcizených věcech na více než 600 tisíc korun, navíc také zjistil, že má poškozená garážová vrata a další vybavení na pozemku v řádech desítek tisíc korun. Protože se škoda vyšplhala k takto vysoké cifře, hrozí prozatím neznámé osobě za krádež až osmileté vězení.
 
Vzhledem k množství odcizených věcí a zejména pak váze bronzové sochy vyšetřovatelé nevylučují, že by se na krádeži mohlo podílet více osob.
 
Kriminalisté se proto touto cestou obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při pátrání nejen po odcizené soše, ale i po jejím pachateli, či pachatelích. Jakékoliv informace k případu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158, nebo na kterékoliv policejní služebně. Zároveň však policisté apelují na nového „majitele“, aby si uvědomil, že v případě ponechání si odcizené sochy se i on dopouští trestného činu, a to podílnictví. S ohledem na hodnotu sochy by mu dokonce mohl hrozit až šestiletý pobyt za mřížemi.
 
prap. Bc. Iveta Martínková – 19. 11. 2014
Odkazy do noveho okna

socha cela

socha cela 

Detailní náhled

socha detail

socha detail 

Detailní náhled

socha detail 2

socha detail 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem