Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Krádež batohu s penězi

Kriminalisté pátrají po muži, který okradl ženu při nasedání do auta. Z místa ho odvezl komplic, který čekal v nastartovaném autě. 

V polovině března, kolem jedenácté hodiny dopolední, si neznámý muž v Dělnické ulici v Praze 7,  vyhlédl poškozenou na ulici a v momentě, kdy odešla od svého auta, tak jí propíchnul pneumatiku, aby nemohla odjet. Poté ženu následoval a pozoroval místo, kam zašla. Po několika minutách, když se poškozená vracela ke svému zaparkovanému vozidlu, byl neznámý muž již připravený kousek opodál. Po odemčení vozidla, v momentě, když žena usedala na místo řidiče, neznámý zloděj otevřel dveře od spolujezdce a batoh, který měla pověšený přes rameno, jí vytrhl. Poté utekl do vedlejší ulice Osadní, kde na něj čekal komplic v nastartovaném vozidle a společně z místa rychle odjeli.

Tímto jednáním neznámý muž odcizil kromě platebních karet, osobních dokladů a dioptrických brýlí také přes šest set šedesát tisíc korun, které měla v batohu.

Kriminalisté šetřením zajistili kamerový záznam, na kterém je podezřelý muž zachycen, jak poškozenou vyhlíží v místě, kam zašla. Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte k případu jakékoliv užitečné informace, kontaktujte prosím linku 158.

Pachateli hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, až pětiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 28. března 2022

vytisknout  e-mailem