Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Krádež baget a poničení VTA

Český Krumlov - Dva obvinění zřejmě nevěděli, jak sehnat peníze bez práce, tak kradli a ničili. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Českokrumlovští kriminalisté obvinili dva muže (29, 24) z trestných činů krádeže (dílem ve stádiu pokusu), poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízené a poškozování cizí věci spáchané formou spolupachatelství.

Obvinění společně dne 9. března 2009 kolem 20. hodiny za pomoci přineseného kladiva poškodili veřejný telefonní automat na sídlišti Plešivec, a to tím způsobem, že do něj nejméně 5x udeřili kladivem v místě pokladnového boxu, s úmyslem odcizit finanční hotovost. Údery kladiva však znemožnili jeho otevření. Dále svým jednáním způsobili, že z automatu bylo možné provádět pouze telefonní hovory na tísňové linky. Tím způsobili škodu poškozením ve výši nejméně 6.000 Kč.

Druhý den kolem 22.00 hodiny společně vstoupili do budovy Nemocnice Č. Krumlov, kde v přízemí na chodbě přineseným šroubovákem vypáčili dvoje plastová dvířka automatu na bagety, ze kterého odcizili celkem 9 kusů baget. Tím způsobili škodu odcizením ve výši 200 Kč a poškozením plastových dvířek způsobili škodu ve výši 4.000 Kč.

Celkově se tak škoda, kterou svým řáděním tito dva obvinění napáchali, vyšplhala na 10.200 Kč.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

 

vytisknout  e-mailem