Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kradené vozidlo vypátrali během několik hodin po odcizení

Policisté si všimli čerstvě kradeného vozidla v rámci výkonu služby, zadržení jeho řidiče pak už byla otázka několika okamžiků. Se zákazem řízení a odmítnutím testu na drogy skončil na policejní služebně i se svojí spolujezdkyní. 

Policisté pohotovostní motorizované jednotky si v rámci výkonu služby všimli na Náměstí Míru vozidla, které před několika hodinami odcizil neznámý pachatel v Praze 10. Rozhodli se ho proto zastavit a řidiče zkontrolovat. K zastavení však policisté přistoupili až v době, kdy si na pomoc přivolali další hlídky, aby eliminovali případné pronásledování. Když řidič ve zpětném zrcátku viděl převahu policejních vozů, zastavil sám v Americké ulici. Následná kontrola osádky pak proběhla zcela bez problémů. Péjáci kontrolou zjistili, že čtyřicetiletý řidič nemá za volantem co dělat, neboť má do konce roku zákaz řízení a navíc odmítl test na drogy.

Řidič shodně se spolujezdkyní uvedli, že si vozidlo půjčili od známého, a uvedli i jeho nacionále. Oba pak byli předvedeni na místní oddělení k provedení dalších úkonů.

Případ je projednáván ve zkráceném přípravném řízení pro trestné činy krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi. V poutech nakonec skončil i jejich společný známý, který vozidlo odcizil a posléze zadržené dvojici půjčil.

Událost se odehrála ve středu v časných ranních hodinách v Praze 2 na Vinohradech.

por. Mgr. Jan Rybanský - 8. listopad 2022

vytisknout  e-mailem