Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kouřimští policisté odhalili tři řidiče se zákazem řízení

KOLÍNSKO – Všem bylo sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 

Není snad den, kdy by policisté neřešili řidiče s platným zákazem řízením. Policistům z obvodního oddělení Kouřim se podařilo v jeden den odhalit tři takové, kteří neměli za volantem co dělat. Všichni byli zastaveni a kontrolováni přímo v Kouřimi.

V sobotu 9. ledna v půl jedenácté dopoledne zastavila policejní hlídka v ulici Československé armády osobní vozidlo Škoda Fabia, jehož 40letý řidič jel ve směru na obec Molitorov. Lustrací policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení motorových vozidel od srpna 2020 do dubna roku 2022.

Druhým hříšníkem byl čtyřicetiletý muž, který řídil Mercedes ulicí Pražská směrem k Mírovému náměstí. U něho se lustrací také potvrdilo, že řídí i přes tu skutečnost, že má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel, a to od srpna 2020 do února 2022.

V půl čtvrté odpoledne byl zastaven v ulici Pražská hlídkou 45letý muž ve vozidle Škoda Fabia, který jel od Mírového náměstí. Ten na výzvu také nepředložil řidičský průkaz a lustrací bylo zjištěno, že má platný zákaz řízení na období od září 2019 do září letošního roku.

Policisté všem třem sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což můžou být v případě odsouzení potrestáni odnětím svobody až na dva roky.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
12. ledna 2021

vytisknout  e-mailem